Woordenschat

Het vergroten van de woordenschat is heel belangrijk. Met Nieuwsbegrip werk je intensief aan de uitbreiding van de woordenschat van je leerlingen. De leerlingen oefenen de woorden op verschillende manieren, zodat ze echt beklijven.

Handleiding Andere tekstsoort en Woordenschat 

Nieuwsbegrip Zilver biedt in de Handleiding Andere tekstsoort en Woordenschat voor de niveaus AA tot en met C en iedere week een woordenschatles waarin de leerlingen met tien doelwoorden uit de basistekst op heel veel verschillende manieren oefenen. De oefeningen sluiten aan bij de bekende Viertakt: voorbewerken, semantiseren, consolideren en controleren.

Grafische modellen

Bij de oefeningen in de handleiding wordt gebruikgemaakt van grafische modellen zoals een woordenkast, een woordentrap of een woordenparachute. Verder wordt elke week een script gegeven waarin minimaal drie woorden uitgebreid aan bod komen. Daarnaast vindt je in de handleiding korte 5-minutenspelletjes met de woorden.


Woordenschat online oefenen

Zodra de leerlingen de betekenis van de doelwoorden hebben leren kennen, is het verder inoefenen (consolideren) heel belangrijk.  Nieuwsbegrip Zilver biedt op de niveaus AA tot en met D de mogelijkheid om ook online met de aangeboden woorden te oefenen.

Woordenschattoetsen

Om na te gaan of de woorden van Nieuwsbegrip beklijven, kun je – op een zelf gekozen moment – een online woordenschattoets afnemen. Deze woordenschattoets stel je zelf samen. De leerlingen maken de woordenschattoets online in het leerlingendeel.

 

 

 

probeer nu:
2 maanden gratis!
Probeer 2 maanden gratis