Begrijpend lezen met rijke teksten.

Nieuwsbegrip levert wekelijks nieuwe leesteksten en opdrachten op zes niveaus. Kies voor volledig digitaal werken, werken op papier of een combinatie van beide.

Nieuwsbegrip levert wekelijks informatieve leesteksten en opdrachten voor begrijpend lezen op zes verschillende niveaus. De onderwerpen worden door de leraren en hun klassen aangedragen, dus altijd actueel en aansprekend. Je leerlingen lezen de tekst op papier. Vervolgens gaan zij (idealiter in groepjes) aan de slag met de verwerking. Dat kan op papier, of digitaal. Een sleutelschema of schrijfopdracht is vast onderdeel van de wekelijkse les.  

Niveaus
Differentiëren is heel belangrijk, daarom krijg je toegang tot alle niveaus: 

  • Niveau AA-Alfa 
  • Niveau AA voor groep 4
  • Niveau A voor groep 5/6, ISK en praktijkonderwijs en pas gealfabetiseerde cursisten
  • Niveau B voor groep 7/8, vmbo bbl/kbl leerjaar 1-2 en mbo niveau 1
  • Niveau C voor de betere lezers van groep 8, vmbo bbl/kbl leerjaar 3-4, vmbo g/t leerjaar 1-3, havo/vwo leerjaar 1-2 en mbo niveau 2
  • Niveau D voor vmbo t leerjaar 4, havo/vwo leerjaar 3-4 en mbo niveau 3

Niveau AA-Alfa
Niveau AA-Alfa is een afgeleide van niveau AA en is bedoeld voor diverse doelgroepen, zoals leerlingen in het speciaal onderwijs, bijvoorbeeld het dovenonderwijs en zml, en voor nieuwkomers. De opdrachten blijven het gehele jaar op hetzelfde niveau. Bovendien zijn de opdrachten meer gesloten (veelal meerkeuzevragen en mondelinge vragen), zodat de leerlingen minder – voor hen lastig – schrijfwerk hoeven te doen. Daarnaast is met het oog op de doelgroepen de lay-out rustiger.
Lees meer over de niveaus

Meer weten?
Wil je meer weten over de inhoud & didactiek Nieuwsbegrip, lees dan hier verder

Voorbeeldmateriaal
Voorbeeldmateriaal voor begrijpend lezen vind je hier.

 

probeer nu:
2 maanden gratis!
Probeer 2 maanden gratis