Nieuwsbegrip

Begrijpend lezen en rekenen met het nieuws van de dag

Neem gratis op proef
Deze week

Week Tegen Pesten

Deze week is de Week Tegen Pesten. Het thema is dit jaar: Grapje! Moet toch kunnen?!. Wanneer is iets grappig en wanneer niet? En wie bepaalt dat…


Lees meer

Onze missie

Goed kunnen begrijpend lezen is een belangrijk ingrediënt voor schoolsucces. Daarom is onze missie om kinderen zo goed mogelijk te leren begrijpend lezen. Met Nieuwsbegrip heb je rijk materiaal in handen: interactieve leeslessen op zes niveaus, oefenen op papier en digitaal en werken aan het vergroten van de woordenschat. Dat is Nieuwsbegrip in een notendop. Maar er is nog veel meer, zoals een handige digibordtool, een wekelijkse video van NOS Jeugdjournaal en materiaal voor thuis.


Rapportcijfer voor Nieuwsbegrip

Op basis van gebruikersonderzoek onder ruim 4000 leraren.

Meer ervaringen

Wat is Nieuwsbegrip?


Waarom Nieuwsbegrip?

Nieuwsrekenen

Hebben je leerlingen moeite met de toepassingsopgaven? Of zoek je juist uitdaging voor de betere rekenaars? Wil je oefenmateriaal op de rekentoetsen van het Cito? Probeer dan eens Nieuwsrekenen, een aantrekkelijke aanvulling op de gebruikte rekenmethode. Met Nieuwsrekenen krijg je iedere week stof op zes verschillende niveaus voor een half uur extra rekenen, aan de hand van het actuele Nieuwsbegriponderwerp.


Lees meer over Nieuwsrekenen

Online leren

Nieuwsbegrip biedt wekelijks online oefeningen aan de hand van een tweede tekstsoort. Bijvoorbeeld een recept, gedicht of interview. Daarnaast zijn er online woordenschatoefeningen om extra te oefenen met de moeilijke woorden uit de Nieuwsbegriptekst. Een set digitale toetsen zorgt ervoor dat je de vorderingen goed kunt bijhouden.


Lees meer over online leren

Actueel