Nieuwsrekenen
Nieuwsrekenen bied je elke week betekenisvolle contextopgaven op zes verschillende niveaus, aan de hand van het Nieuwsbegripthema. Je leerlingen oefenen om de technische rekenvaardigheden toe te passen in betekenisvolle contexten. Dit maakt Nieuwsrekenen een aantrekkelijke aanvulling op jouw reguliere rekenmethode.


Rekenen met het nieuws
Voor de zwakke én sterke rekenaars in jouw groep.
Voor ieder niveau
De lessen van Nieuwsrekenen zijn altijd beschikbaar op zes niveaus. Zo krijgt iedere leerling lessen op een niveau dat naadloos aansluit.
Niet alle onderdelen zijn er op zes niveaus. Omzeilen?
Rekenen in context
Bij Nieuwsrekenen werk je met dezelfde context als in de Nieuwsbegriplessen. Zinvol, motiverend én aansluitend bij de praktijk van vandaag.
Handige digibordtool
Nieuwsrekenen heeft een digibordtool om de context te verduidelijken, moeilijke woorden uit te lichten en opgaven stap voor stap te modelen.
Voorbereid op Cito-toets
Leerlingen leren een vaste aanpak om contextopgaven op te lossen. Zo oefenen ze voor de opgaven in lvs-toetsen of de doorstroomtoets.
Rekenen met het nieuws
Hoe laat moet ik vertrekken als ik op tijd wil zijn voor mijn afspraak? Hoeveel geld kan ik uitgeven aan iets lekkers in de sportkantine als ik genoeg wil overhouden voor de rest van de maand? Dat zijn situaties waarop je leerlingen wil voorbereiden. Met Nieuwsrekenen leren leerlingen rekenen in een maatschappelijke context.

Functionele rekenvaardigheid
Je leerlingen oefenen hun functionele rekenvaardigheid op een manier die motiveert. Dit houdt in: zij oefenen om de technische rekenvaardigheden, die ze leren in het reguliere rekenonderwijs, toe te passen in een context die dicht bij hen ligt.

Trainen voor later
Met Nieuwsrekenen geef je je leerlingen een mooie basis mee voor hun verdere leven. Zo train je ze om rekenopgaven te herkennen in bijvoorbeeld krantenberichten, recepten, reclamefolders en aanbiedingen in advertenties. Of wat dacht je van de lessen aardrijkskunde of economie?

Voor wie?
Je kunt Nieuwsrekenen gebruiken in het (speciaal) basisonderwijs, het voortgezet onderwijs én het middelbaar beroepsonderwijs.