Materialen voor in de klas

Nieuwsbegrip is een volledig digitaal uitgegeven methode. Echter, een hulpmiddel op papier is mooi meegenomen! Bekijk onze extra materialen en uitgaven.

Nieuws over Nederland

Nieuws over Nederland biedt lessen begrijpend lezen over 'terugkerende actualiteiten', zoals Koningsdag, Pasen en zomer- en wintertijd. De onderwerpen van de lessen laten de NT2-leerlingen die nog maar kort in Nederland zijn, kennismaken met Nederland. De lessen zijn bedoeld voor nieuwkomers in het basisonderwijs of op ISK's, die eraan toe zijn om te starten met begrijpend lezen.
Download de lessen gratis

Nieuwsrekenen voor nieuwkomers

Nieuwsrekenen voor nieuwkomers is een uitgave om met nieuwkomers in Nederland aan de slag te gaan met uitdagende contextopgaven. Het taalniveau van deze veertig opgaven ligt op het niveau van begin groep 4, terwijl het rekenniveau op het niveau van groep 7/8 ligt. De onderwerpen van de contexten sluiten aan bij Nieuws over Nederland (zoals Koningsdag, Pasen en Sinterklaas) en bij de belevingswereld van de leerlingen (zoals dieren en school). Ook zijn de onderwerpen te koppelen aan de nieuwe methode Wereld vol Woorden (vernieuwing van Mondeling Nederlands - nieuw (zoals huizen en je lichaam).
Naar webwinkel

probeer nu:
2 maanden gratis!
Probeer 2 maanden gratis