Materialen voor in de klas

Nieuwsbegrip is een volledig digitaal uitgegeven methode. Echter, een hulpmiddel op papier is mooi meegenomen! Bekijk onze extra materialen en uitgaven.

Woordenboekschrift


In het Woordenboekschrift van Nieuwsbegrip kunnen kinderen de betekenis van 3500 woorden opzoeken. Bij elk woord vinden zij de betekenis en een zin waarin het woord gebruikt is. Daarnaast kunnen ze ook zelf woorden toevoegen. Als extra zijn er leuke woordspelletjes toegevoegd. 
Kinderen kunnen hun Woordenboekschrift gebruiken van groep 5 tot en met groep 8. Zo merken ze ook dat in de loop van de jaren hun woordenschat 'groeit' en dat ze steeds meer woorden uit het Woordenboekschrift kennen.
Naar webwinkel

Nieuwsbegrip bewaarmap

Een leuke map waarin de leerling zijn werk bewaart. Handig, in de omslag staat het stappenplan lezen en de woordhulp. Bovendien kan de leerling iedere week het onderwerp van de les invullen, zo ontstaat er een jaaroverzicht van Nieuwsbegrip. Leuk om thuis te laten zien!
Naar webwinkel


Stappenplan lezen en woordhulp-posters (A1)


De Stappenplan lezen en woordhulp-posters zijn er in drie varianten: niveau AA/A, A/B/C en C/D. Je ontvangt een set van de twee posters op A1 formaat met het stappenplan lezen en de woordhulp om op te hangen in de klas als geheugensteuntje.
Naar webwinkel

Nieuws over Nederland

Nieuws over Nederland biedt lessen begrijpend lezen over 'terugkerende actualiteiten', zoals Koningsdag, Pasen en zomer- en wintertijd. De onderwerpen van de lessen laten de NT2-leerlingen die nog maar kort in Nederland zijn, kennismaken met Nederland. De lessen zijn bedoeld voor nieuwkomers in het basisonderwijs of op ISK's, die eraan toe zijn om te starten met begrijpend lezen.
Download de lessen gratis

Nieuwsrekenen voor nieuwkomers

Nieuwsrekenen voor nieuwkomers is een uitgave om met nieuwkomers in Nederland aan de slag te gaan met uitdagende contextopgaven. Het taalniveau van deze veertig opgaven ligt op het niveau van begin groep 4, terwijl het rekenniveau op het niveau van groep 7/8 ligt. De onderwerpen van de contexten sluiten aan bij Nieuws over Nederland (zoals Koningsdag, Pasen en Sinterklaas) en bij de belevingswereld van de leerlingen (zoals dieren en school). Ook zijn de onderwerpen te koppelen aan de nieuwe methode Wereld vol Woorden (vernieuwing van Mondeling Nederlands - nieuw (zoals huizen en je lichaam).
Naar webwinkel

probeer nu:
2 maanden gratis!
Probeer 2 maanden gratis